Over mij

Over mij, de persoon achter Staaldraad tekstschrijver ​

Als tekstschrijver heb ik de eer om woorden te geven aan het verhaal dat jij wilt vertellen. Woorden die lekker binnenkomen bij je doelgroep én die hoog scoren bij Google (SEO). Dat werkt het beste wanneer ik jou en je bedrijf leer kennen.

Dit ter introductie, maar nu weet je natuurlijk nog steeds niet wie de persoon achter Staaldraad Tekstschrijver is. Tijd om je iets te vertellen over mij, we gaan tenslotte samenwerken! Mijn naam is Daniëlle van de Haterd, 39 jaar en moeder van twee mooie kinderen. Ik lees graag tussen de regels door en kleur vaak buiten de lijntjes.

Kletsen in volzinnen

Toen ik in 1982 het levenslicht zag, had ik er niet lang voor nodig om te leren praten. Al heel jong kletste ik m’n ouders in volzinnen de oren van het hoofd. Dat is nooit meer veranderd; vertellen over zaken die ik waarneem of die me bezighouden doe ik nog steeds veel en graag, ik houd van interactie.

De kracht van geschreven taal

Eenmaal op school ging er een wereld voor me open. Ik leerde dat de tekentjes in boeken, winkels en langs de weg niet zomaar plaatjes zijn, maar letters. Letters die woorden vormen, woorden die een betekenis hebben en waarmee je een verhaal kunt maken. Dát vond ik interessant. Ik ontdekte de kracht van geschreven taal en verslond al gauw veel boeken. In mijn jeugdig enthousiasme nam ik me voor een boek te schrijven. Later als ik groot zou zijn.

Talenknobbel

Op de HAVO groeide die liefde voor tekst verder. Mijn talenknobbel bleek hier overigens wel alleen van toepassing te zijn op Nederlands. M’n middelbare schoolcarrière stond in het teken van de puberteit, alles veranderde. De kinderlijke, gevoelige ik moest plaats maken voor mijn stoere zelf, vond ik. Vrienden, vriendinnen en bijbaantjes kwamen en gingen, maar de liefde voor lezen en schrijven bleef.

Tekstueel mooi

De jaren die volgden stonden in het teken van stress; keuzestress. Via het Grafisch Lyceum ging ik naar de PABO om vervolgens te landen bij fysiotherapie. Bij die laatste opleiding kon ik mijn ei kwijt, maar stiekem vond ik het schrijven van verslagen het leukste. Die moesten inhoudelijk goed zijn en bovenal tekstueel mooi. Tot op de dag van vandaag vraag ik me af waarom het kwartje niet toen al is gevallen.

Bergbeklimmer

Uiteindelijk verruilde ik mijn studentenbestaan voor een baan als fysiotherapeut. Ik dacht dat dit het werk was dat ik tot aan mijn pensioen zou doen, maar het pad van het leven verloopt zelden zoals je het van tevoren bedenkt. Regelmatig heb ik me een bergbeklimmer gewaand; hard werken om boven te komen en vervolgens keihard naar beneden kletteren.

‘Alice in Wonderland’

Het mooie aan mens zijn vind ik dat je leert van vallen en opstaan; je ontdekt wat wel werkt en wat niet. En zo kwam ik op het punt dat ik besefte dat een andere route beter bij me zou passen dan de bekende weg. Precies op het moment waarop ik dit aan mezelf had toegegeven, kwamen de juiste mensen op mijn pad. Met kriebels in m’n buik nam ik afscheid van mijn mooie werk en fantastische fysiocollega’s en sprong in het diepe. Eng, maar Alice deed het ook en zij landde in Wonderland.

Spelen

Via een weg vol obstakels werd ik de tekstschrijver die altijd al in me zat. En dat voelt een beetje gek, alsof ik de hele dag mag spelen. Maar wat een voorrecht is dit, het kind in jezelf is je echte ik en spelen hoort daarbij.

Rode (staal)draad

Het ‘later’ uit mijn kindertijd is ‘nu’. Met enigszins bijgestelde ambities en vol overtuiging heb ik de rode draad die door mijn leven loopt opgepakt. En ik ben niet van plan deze nog los te laten. Taal en draad; Staaldraad was geboren. Het kind in mij is back in business en dat voelt goed!

Dromen en ambities

Hoewel de spiegel soms iets anders verraadt, ben ik jong genoeg om de wereld aan te kunnen (spreekwoordelijk dan hè). Tegelijkertijd ben ik oud genoeg om te kunnen putten uit een berg levenservaring. Hoewel het contrast tussen tekstschrijver en fysiotherapeut groot lijkt, ben ik blij dat dit de route is die ik heb bewandeld. De intensieve omgang met uiteenlopende mensen gedurende mijn fysio-carrière heeft mij geleerd te luisteren naar het verhaal dat niet verwoord maar wel verteld wordt.

 

Dit hele pakket in combinatie met mijn hart en ziel kan ik gebruiken om je te helpen bij het verwezenlijken van jóúw dromen en ambities. 

 

Iedere rake tekst is een stap dichter bij dat doel.